Arsama villa yaptırmak istiyorum. Başından sonuna hangi aşamalardan geçmem gerekiyor?
Bir arsanız varsa ve üzerine villa yaptırmak istiyorsanız gerçekleştirmeniz gereken aşamalar ana başlıklar halinde şu şekilde sıralanabilir;Villanızın tasarımının yapılarak projelerinin hazırlanmasıİlgili kurumlardan inşaat ruhsatı alınmasıİnşaatın yapılmasıPeyzaj tasarımı ve uygulamasının yapılmasıİskan ve abonelik işlemleri
Tasarım aşamasında müşterinin taleplerini projeye nasıl yansıtıyorsunuz?
Arsanızın imar durumunu gösterir bilgi ve belgeler ilgili kurumlardan temin edildikten sonra bir fizibilite çalışması yapılır. Fizibilite çalışmasında arsanın potansiyeli en iyi şekilde ortaya konulduktan sonra, mimari, iç mimari, peyzaj mimarisi konularında ayrı ayrı “Müşteri Talep Formları” düzenlenerek müşterinin talepleri netleştirilip ihtiyaç programları oluşturulur. Müşterinin talepleri yüz yüze veya online toplantılarda detaylı olarak görüşülüp değerlendirilerek projeye nasıl uygulanacağı kararlaştırılır.
Tasarım ve proje aşamasında nasıl bir ekip çalışması yapılmaktadır?
Öncelikle mimar ve peyzaj mimarı alan ile ilgili fizibilite çalışmalarını yapar. Sonrasında mimar, iç mimar, peyzaj mimarı ve inşaat mühendisinden oluşan bir ekip projeyi birlikte yürütür. Proje ilerledikçe statik, elektrik ve mekanik konuları da ilgili ekiplerle birlikte yürütülerek bütüncül bir tasarım yapılır.
Tasarım ve proje çizilmesi süreçleri ne kadar sürmektedir?
Tasarım süreçleri projenin büyüklüğüne bağlıdır. Yaklaşık 2 ila 3 ay gibi bir süreci bulmaktadır.
Villa yapımı için gereken resmi süreçler hakkında detaylı bilgi alabilir miyim?
Yer Tespiti ve İnşaat Proje Süreci: Bu adımlar, bir inşaat projesinin başlangıcından ruhsat aşamasına kadar olan sürecin ana hatlarını çizmektedir. Her bir aşama, titizlikle planlanmalı ve ilgili kurumların gereksinimlerine uygun olarak yürütülmelidir.Aplikasyon (Yer Tespiti): İlk olarak, taşınmazın mülkiyet sınırlarının belirlenmesi için aplikasyon (yer tespiti) işlemi gerçekleştirilir. Aplikasyon belgesi, genellikle lisanslı harita kadastro bürolarından alınır ve gerektiğinde haritacıdan plankote/kot kesit belgesi de temin edilir.İmar durumu ve Yol Kotu Belgesi: Aplikasyon evrakı ile birlikte kuruma başvuru yapılır ve imar durum belgesi ile yol kotu belgesi elde edilir.Tasarım Süreci: Onaylı resmi evraklarla birlikte tasarım süreci başlar. mimari proje çizimi tamamladıktan İlgili kurumca onaylanır.Zemin Etüt İşlemi: Mimari onay sürecinde, arsanın zemin etüt işlemi yapılması gereklidir. Bu işlem, yeraltı tabakalarının durumu, derinlik, jeolojik yapı türü, elektrik özdirenci ve temel zemini gibi parametreleri ölçerek bir binanın deprem karşısındaki davranışlarını anlamak amacıyla gerçekleştirilir.Statik ve Diğer Projeler: Onaylanmış mimari projeye dayanarak, statik projeler ve diğer projeler çizilir ve ilgili kurumdan onay alınır.Ruhsat Süreci: Onaylanan projelerle birlikte ruhsat sürecine geçilir. Gerekli evraklar ve belgeler ilgili kurumlardan temin edildikten sonra ruhsat yazım işlemi başlar. Mimar, mühendis ve diğer ilgili kişilerin imzaları alındıktan sonra ruhsat onaylanır.
Ruhsat alınması süreci nasıl işlemektedir?
Proje müellifi tarafından hazırlanan başta mimari proje olmak üzere diğer bütün projeler ilgili idare birimleri tarafından ayrı ayrı incelemeye alınır. Varsa Yapı denetim firmasının ilgili proje ve uygulama denetçileri tarafından da mimari proje ve diğer bütün projeler kontrol edilir.Ruhsat için kanal, yol, vb. uygunluk yazıları ve belgeler ilgili kurumlardan temin edilir.Bütün proje, evraklar, kontrol formları ve proje müellifinin ilgili meslek odası tarafından herhangi bir kısıtlamasının olmadığına dair sicil durum taahhütnamesi ile birlikte ilgili idarece onaylanması için ruhsat başvurusu yapılır.Tüm etüt ve projelerin ilgili idare tarafından onaylanması ve istenen evrakların eksiksiz tamamlanmasının ardından yapı ruhsatı düzenlenir.Yapı ruhsatı yazıldıktan sonra ilgili idarenin birimi tarafından incelemeye alınır, eksik görülen evrak ve imza süreçleri tamamlandıktan sonra kurumun onay mercileri tarafından onaylanır.
Firmanız bu süreçlerin hangilerini üstlenebiliyor?
Adasa İnşaat olarak bu süreçlerin ve işlemlerin tamamını sizin adınıza üstlenebilmekteyiz.
Villamın inşaatı ne kadar sürer?
İnşaat süreci projenin büyüklüğü, arazini durumu, iklim koşuları ve kullanılan yapı malzemelerine göre değişiklik göstermektedir. Ortalama olarak 150 gün ile 210 gün arasında değişmektedir.
İnşaat sırasında işi nasıl takip edebilirim?
Bilgilendirme süreçleriniz nasıl işliyor?Her hafta yapılan müşterilerimizle yapılan online görüntülü toplantılarda imalatın ne durumda olduğu, tamamlanan işler, devam eden işler ve önümüzdeki hafta planlanan işler ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmaları sağlanıyor. Ayrıca WhatsApp gruplarından o gün yapılan imalatların fotoğrafları günlük olarak müşterilerimize iletilmektedir. Google Drive’da bulut ortamında bütün imalatlarının fotoğraf ve videoları kayıt altına alınır. Ayrıca inşaatınız için alınan tüm ürünlerin teklifleri ve faturaları da bu sistemde yer alır. İnşaat bitiminde bu veriler size elektronik ortamda teslim edilir.
İnşaat Sırasında Ve Sonrasında Şantiyeyi Ve Evimizi Sigortalıyor Musunuz?
Evet inşaat esnasında olabilecek risklere karşı inşaat all risk sigortası ile ve eviniz teslim edildikten sonra iki yıl boyunca konut sigortası ile sigortalanmaktadır.
İnşaatımın Sağlıklı Bir Şekilde İlerlemesi İçin Nasıl Bir Yöntem İzliyorsunuz?
Kalite yönetim sistemimiz üç sacayağı üzerine inşa edilmiştir.Doğru projelendirme: Projenin uygulama detaylarını, malzeme listeleri ve metrajları yeterince gösterir detayda olması, projenin uygulamadan önce kontrollerinin yapılmış olması.Şantiye Şefi: Uygulama sahasında inşaatın ilk gününden anahtar teslimine kadar deneyimli bir şantiye şefi inşaat mühendisi bir kontrolör bulundurmak. İnşaat mühendisi yapılan imalatların kontrolünü genel kabuller üzerine değil Check Listler ile adım adım takip ederek gerçekleştirecektir.Merkez Ofis İmalat Kabul Kontrolleri: İmalat sonlarında merkez ofisten kontrol ekibinin gelerek tamamlanmış olan imalatları kontrol edip teslim alması.
Firmanıza Villa Yaptırmak İçin Aynı Şehirde Olmamız Gerekli midir?
Adasa İnşaat olarak Türkiye’nin bir çok şehrine villa uygulaması yapabilmekteyiz. Bunun için müşterilerimizle aynı şehirde olmamız gerekmemektedir. Online görüşme ve iletişim yöntemlerini aktif bir şekilde kullanarak müşterilerimizin işini son derece kolaylaştırmaktayız. Ayrıca düzenli bilgilendirme ve denetleme mekanizmalarımız sayesinde inşaatın her aşamasına san